Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Recept: White Chocolate Raspberry Swirl Cheesecake

Milk and Cookies Venlo / Recepten  / Recept: White Chocolate Raspberry Swirl Cheesecake
Recept-White-Chocolate-Raspberry-Swirl-Cheesecake-milk-and-cookies-venlo

Recept: White Chocolate Raspberry Swirl Cheesecake

Happy baking!

Ingrediënten: 

  • 250 gram (diepvries) frambozen
  • 300 gram granen biscuits
  • 125 gram boter
  • 250 gram witte chocolade
  • 500 gram roomkaas
  • 250 gram sour cream
  • Theelepel vanille extract
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

Fijne cheesecakedag samen!

Verwarm de frambozen een paar minuten op het vuur met een eetlepel suiker tot ze een beetje indikt.

Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet de randen in.

Maal de biscuits fijn met de blender of keukenmachine, of met de deegroller. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier 125 gram boter in. Meng de koekkruimels erdoor tot het alle boter goed heeft opgenomen en druk dan in de bodem en tegen de zijkanten van de bakvorm met een lepel.

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Smelt 250 gram witte chocolade. Als de witte chocolade gesmolten is zet je haar even opzij. Ga meteen door met het roomkaas mengsel.

Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas zacht en glad. Meng dan de sour cream en vanille extract er doorheen. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de grotendeels afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wilt niet dat je vulling gaat schiften.

Zet de mixer weg en spatel één voor één de eieren er doorheen tot het een egaal mengsel is. Giet iets minder dan de helft van het roomkaasmengsel in de bakvorm. 

Pak het frambozensausje en verdeel 4/5e deel hiervan over de roomkaas in de bakvorm. Giet nu de rest van het roomkaas mengsel hierover en strijk het glad.

Tik de cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen. Druppel met een theelepel de resterende frambozensaus over de bovenkant van de cheesecake en ga hier met een satéprikker doorheen om het gemarmerde effect te bereiken. Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de cheesecake klaar is zijn de zijkanten stevig en is het midden nog drillerig. Zet de oven uit en zet op een kleine kier. Laat de cheesecake minstens een uur afkoelen zo. Als de cheesecake volledig afgekoeld is, zet je hem voor een nachtje in de koelkast om op te stijven.